Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bratislava 2010

17. 5. 2010

Bratislava 2010

Ve dnech 15.-16.5. se konala mezinárodní výstava ve slovenském hlavním městě a já tam nesměl chybět.

Vyrazili jsme ráno na cestu, poprchávalo a já doufal, že o několik desítek kilometrů bude lepší počasí. Za nějakým větším potokem mi panička řekla, že jsme za hranicemi a pokuď budu štěkat, tak už jen slovensky. Pršet začínalo čím dál  víc. A když jsme dorazili na místo,  přechod z parkoviště do haly a byli jsme morký až na kůži. Našli jsme si místečko a čekali až přijde na nás řada. Páníček dělá zázraky, než jsem přišel na řadu byl jsem suchý a zase v parádě. Ale nebylo mi to nic platné, pan rozhodčí (Skok Damir z HR) měl buď blbou náladu, nebo ..., ale vyházel nás úplně všechny až na jednu slečnu z Litvy,  ta vyhrála. U nás ostatních, všechny klady ( široký hrudník, chůdovitá chůze, kvadratický rámec, malé ouška, ...) se projevili jako velké zápory. Mě dokonce napsal, že jsem až moc dlouhý. Nejlepší známka VD. Při odchodu jsme já, rakušanka a jeden slovák rozvažovali, jestli má cenu přijít v neděli.

Odjížděli jsme se smíšenými pocity. Uvelebil jsem se na zadním sedadle s tím, že domů je cesta daleká a tak si schrupnu. Nejeli jsme moc dlouho a zastavili jsme před barákem, nebyl to náš dům, ale byli jsme doma. Já doslova, mohl jsem si chodit a prozkoumávat úplně všechno.  Byl tam i psí kamarád, ale jako obyčejně na mojí přítomnost reagoval po svém. No jo, zase jsem někomu vlezl do jeho rajónu.

Ráno jsme zase nabrali směr BRATISLAVA. Tentokrát pršelo o dost víc. Setkali jsme se ve stejné sestavě jen pan rozhodčí se vyměnil. Tentokrát posuzoval pan Kavčič Blaž ze SLO. Já nastoupil hned po černém pejskovi. Panu posuzovateli jsem se moc líbil, ohodnotil moji kvadratickou postavu, malé ouška, krásnou velokou hlavu, ... (no zkrátka to co den předtím bylo na závadu, dneska bylo velké plus). I ostatní co den předtím nedopadli nejlíp si polepšili. Jen slečna, která den předtím vyhrála, byla málem diskvalifikovaná, pro svoji výšku, ale hlavně proto, že nějakým záhadným způsobem měla předepsaný posudkový list. Dokonce se to řešilo s tím nejhlavnějším. Nakonec jí teda dali alespoň V1.

No a co že jsem to obdržel já??? Získal jsem V1, CAJC a C EEJW (stredovýchodoeuropský vítěz mladých).

 

Náhledy fotografií ze složky Bratislava 2010