Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lysá nad Labem 2010

30. 5. 2010

29.5.2010 se konala krajská výstava spojená už po několikáté s klubovkou Exotiku. My byli letos na této klubovce po prvé. Panina se rozhodla, že by jsem mohl "zaútočit" na klubového šampiona mladých a tohle byla jedna z posledních příležitostí získat čekatelství k jeho získání.

Po dlouhé době jsme na výstavu vyráželi z domova za světla. Když jsme dojeli před výstaviště, malé parkoviště podél silnice už bylo zaplněné do posledního místečka. Nám se ale povedlo jedno najít (asi proto, že máme malinkaté autíčko). Plný elánu, jsem s paninou vyrazil k bráně, vystál frontu a konečně mohl jít hledat svůj kruh. Z čauu jsme tam byli úplně první, kolem pobíhali jen samí pudlíci a to všech velikostí a barev ( taky nastupovali do kruhu před námi). Pak se objevili Nelča s Míšou a podle katalogu jsme zjistili, že jsme komplet. Takový počet jsem už dlouho nezažil.

Posuzovala paní Ovesná a pudlíci jí šli pěkně od ruky, zachvíli je měla posouzené. Když už jsem myslel, že budeme na řadě, se pudlíci začali promenádovat zase od začátku. Nebo alespoň mně to tak připadalo. Konečně přišla řada i na nás. Nastoupil sjem do kruhu jako první, udělal krásné kolečko a .... paní posuzovatelka zmizela. Čekal jsem, čekal a nic. Asi po 15 minutách se konečně zase objevila a mohli jsme pokračovat v posuzování. Všichni jsme dostali čekatelství ve své třídě a já i nejvyšší ocenění VÍTĚZ PLEMENE. Nelča a Míša pospíchali domů a tak nás záhy opustili, my jsme čekali do odpoledních soutěží.

V hale se to začalo vyprázdňovat, začali rušit i kruhy a my zjistili, že závěrečné soutěže se budou konat v hale vedle. Tam se ale pořád posuzovalo. Soutěže začali s menším spožděním a trochu chaoticky. Oproti jiným výstavám, soutěže Pes a dítě a Mladý vystavovatel, byli tak nějak uhozené. U těch nejmenších (pes a dítě) vůbec neudělali pořadí a abonenti si odnesli akorát časopis a tubu lentilek. Ani u těch odrostleším to nebylo nic moc. Zdálo se, že už při vstupu do kruhu bylo rozhodnuto a ten zbytek byl jen do počtu. Celkový dojem z výstav nebyl moc dobrý. Nastupovalo se i vycházelo jednou "dírou" , chaoticky se míchali skupiny. A hlavně všichni museli překonat mokro a nepořádek u vchodu. Nebyli ani koberce, jak je zvykem (vlastně koberce nebyli nikde počas celé výstavy) - nejednomu účastníkovi to pěkně klouzalo.

No a dojem ??? Průměrná výstava, dalo by se hodně vecí zlepšit, zorganizovat a tím i zvýšit návštěvnost. (nebyla výjimka, že se objevil pouze jeden zástupce plemene - to se to pak vyhrává, bez konkurence. A tak uvažujeme, že to bylo poprvé a naposledy.

 

Náhledy fotografií ze složky Lysá nad Labem 2010