Jdi na obsah Jdi na menu
 


Senec 2010

7. 6. 2010

V pátek 4.6.2010 se ve slovenském Senci konala, jako každoročně,  výstava psů všech plemen. Tentokrát jsme vyrazili v době, když už obyčejně býváme na výstavě. Ale páníčci se nijak nevzrušovali, tak jsem usoudil, že to tak má být. Dorazili jsme krátce po poledni, v kruzích už se posuzovalo, tak jsme honem vybrali papíry,  číslo a čekali až na nás přijde řada..

Posuzoval pan Vlado Piskay, šlo mu to pěkně od ruky. A snad, že jsme přišli i o něco později za chvíli jsme byli na řadě. Bylo nás celkem sedm - mezinárodní zastoupení: tři z Německa, dva ze Slovenska, jedna Rakušanka (kamarádka,  s kterou jsme se spoznali v Bratislavě), no a já - Čech. Mě fandili i nový kamarádi  a jejich páníčkové. Nakonec jsem všechnu tu elitu porazil, pak jsem se díval jak dopadnou nový kamarádi, no a pak jsme se přesunuli k autu a čekali na odpolední soutěže. Sluníčko krásně svítilo, my si prohlídli okolí, prošli jsme se až k jezeru - to bylo vody. Dokonce se mi povedlo chytit na čumáček klíště, takže následovalo odstraňování. Páníček mi říkal, nechat ho tam, tak v neděli v Nitře vypadám jak prase bradavičnaté.

Odpolední soutěže, pro moji maličkost, dopadli taky dobře. V mladých, posuzovala paní Kozlowska Magdalena z Polska, jsem se dostal do užšího výběru a pak ještě do užšího (mezi prvních pět),a následně na stupně vítězů  - na poslední třetí místo. Ale s tolika mladých psů (bylo nás kolem padeáti) a tolika odchozených koleček (než si paní posuzovatelka vybrala, jsme odchodili pět),  třetí místo - to je parááááda. Po malé pauze jsem nastoupil ještě jednou, tentokrát do V. sk. FCI. Tady posuzoval pan Havelka Tibor ze Slovenska. Po dvou vyřazovacích kolečkách si vybral samé malé pejsky.

A bilance? - získal jsem posledního CAJCe -  tím pádem jsem Slovenský šampion krásy mladých, BOBa, 3.místo nejlepší mladý výstavy - dovezl jsem si dva poháre, jeden hezčí než druhý, medaili a granulky.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Senec 2010